Fries Kaartenkabinet

Het Fries Kaartenkabinet is de verzameling kaarten uit de vijftiende tot en met de twintigste eeuw uit de collectie van Tresoar. De nadruk ligt op de achttiende en negentiende eeuw. Het Fries Kaartenkabinet omvat kaarten, plattegronden, kadastrale kaarten en bouwtekeningen. Het materiaal is hoofdzakelijk afkomstig uit overheidsarchieven en particuliere archieven. Veel materiaal is voorzien van afbeelding en is beschikbaar als open data (CC-BY-SA). Lees meer.

Tresoar

Tresoar is het Fries Historisch en Letterkundig Informatiecentrum. Tresoar is dè plek waar je informatie ziet, vindt en hoort over je achtergrond, je huis, je dorp en misschien zelfs een stukje van je eigen identiteit. In ons gebouw bruist het van activiteiten voor jong en oud: concerten, lezingen, tentoonstellingen, educatieve projecten, kindercolleges. Daarnaast is het een ideale ruimte voor wetenschappers, genealogen, studenten en scholieren om in alle rust (samen)  te kunnen werken aan onderzoek. Lees meer.

 

Contact

Heb je vragen of opmerkingen? Heb je ideeën voor verbetering of wil je gewoon laten weten wat je van de website vindt? Laat het ons weten!

Tresoar

www.tresoar.frl
info@tresoar.nl
058 - 7890789
Boterhoek 1 (bezoekadres)
Postbus 2637 (postadres)
8901 AC Leeuwarden

 

Beta